Kernefortællingen: Vores Gribskov

Formet af natur

Ren luft og lys, mangfoldige skove, søer og strande. Gribskov kendes først og fremmest på naturen. Vi har det hele, og vi bruger naturen til alt fra ro og fordybelse til udflugter og oplevelser. Vi passer godt på vores natur, for den skal blive ved med at forme os generation efter generation.

Drevet af virkelyst

Historiens vingesus fornemmes overalt her. Skabertrang og virkelyst er en del af vores identitet. Gennem tiderne har kunstnere, håndværkere, fiskere, landmænd og mange flere slået sig ned og sat deres præg på Gribskov. Og det gør de stadig. Modige iværksættere kommer til og erhvervslivet blomstrer. Her er inspiration. Vi er et dynamisk åndehul.

Næret af turisme

Kulturperler er et af vores kendetegn. Vi huser indgangen til Nationalparken Kongernes Nordsjælland, som går gennem Esrums Kloster og munkenes historiske urtehaver. Vi har unikke museer og masser af oplevelser langs vores smukke kyst og i vores små kystbyer, der ligger som perler på en snor med indbydende sandstrande fra Gilleleje til Tisvilde. Ja, vi holder selv ferie her. Derfor har vi et særligt fællesskab med de mange turister, der besøger os.

Bundet sammen af fællesskaber

Fællesskaber er vores ”hemmelige ingrediens” – det som ikke kan forklares med ord. Vores landsbyer er et godt eksempel. Her er ikke to ens, men de bygger på ildsjæle og fællesskaber, der sammen skaber noget helt særligt. Alt er muligt her hos os. Naturen får folk til at komme. Kulturen får dem til at blive, og vi i Gribskov går sammen mod endnu flere fællesskaber.

 

Bag om Gribskovs kernefortælling

Kernefortællingen er den korte fortælling om, hvad Gribskov som geografisk område er og står for i dag. Den sætter tonen og retningen for, hvad Gribskov er og gerne vil være kendt for at være. Kernefortællingen skal med andre ord afspejle Gribskovs styrker og DNA. Kernefortællingen skal fremadrettet anvendes både internt til at skabe sammenhængskraft og retning samt eksternt som platform for kommunikation og branding af vores kommune. 

Fortællingen er blevet til på baggrund af en række interviews og borgermøder i 2019 og den bygger på input og udsagn om det unikke Gribskov fra en stor gruppe borgere og interessenter. 

Læs mere om, hvem der er med her: Om os

Læs mere om, hvordan vi arbejder videre på baggrund af kernefortællingen: Temaer