To temaer som udgangspunkt

Med udgangspunkt i kernefortællingen har lokale ildsjæle, borgere, virksomheder og foreninger udarbejdet omkring 140 unikke og konkrete forslag til handlinger, der skal puste liv i kernefortællingen og blive til fyrtårne, der lyser vej til Vores Gribskov.

Alle forslag kredser stort set om fællesskab og den unikke natur i Gribskov Kommune. Der har blandt deltagerne været en stærk tro på, at naturen har en særlig positiv indflydelse på mennesker, der bor i Gribskov Kommune eller vælger at besøge en af de mange byer i kommunen.

Forum for Vækst og Udvikling har på baggrund af de mange forslag formuleret to temaer, som vi nu arbejder videre med: 

  • Skabe fysiske og digitale sammenhænge mellem natur, kultur og turisme
  • Virkelyst med fokus på lokalt producerede fødevarer og madkultur

Under de to temaer ligger der fyrtårne som Esrum Tisvilderuten og Søborg Sø. Esrum-Tisvildevejen eksisterer allerede og har potentiale til at blive en endnu større attraktion, hvis vi udvikler og skaber sammenhæng mellem den rute og andre, som kan binde vores mange seværdigheder sammen. 

Vi skal nu i gang med at videreudvikle projekter under de to temaer, og vi inviterer igen til at det sker i fællesskab med lokale borgere, virksomheder og foreninger. Vi samler ildsjælene og understøtter videreudviklingen af deres ideer, så de fyrtårne der er skabt kan vokse og leve.

Har du en god ide, så tag fat i os på: voresgribskov@gribskov.dk

Se listen med projekter under visionsprojektet - åbner i nyt vindue